Skip to content

Υγρή Πυτιά

Πυτιά ΠΗΞΙΣ

Φυσική ΥΓΡΗ ΠΥΤΙΑ από αποξηραμένα ήνυστρα

Φυσική υγρή πυτιά ζωικής προέλευσης. Από αποξηραμένα ήνυστρα κατσικιών γάλακτος (≈̴85%) και αρνιών γάλακτος (≈̴15%). Με χλωριούχο νάτριο. Χωρίς συντηρητικά και άλλα πρόσθετα.

Τα ήνυστρα συλλέγονται από εγκεκριμένα σφαγεία της χώρας, υποβάλλονται σε αυστηρή διαλογή, καθαρισμό και σχολαστική επεξεργασία.

Ιδανική για την παρασκευή διαφόρων ειδών τυριών ΠΟΠ και τυροκομικών προϊόντων που όπως η φέτα δεν χρειάζονται υψηλή θερμική επεξεργασία. Ικανή να τους προσδώσει μοναδική και αξεπέραστη γεύση.

Χαρακτηριστική ευχάριστη οσμή και κεχριμπαρένιο χρώμα, το οποίο αποκαλύπτει την φυσική προέλευση του προϊόντος χωρίς την ανάγκη προσθήκης χρωστικών.

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες υγρής πυτιάς ανάλογα με τα ποσοστά της χυμοσίνης α) πάνω του 95% β) 90-95% και γ) 85-90%. Επίσης και η πηκτική δύναμη ποικίλει σε διάφορες κατηγορίες 210 -200 -195 IMCU/ml αντίστοιχα των προηγούμενων κατηγοριών. Συνιστώμενη δοσολογία για το πρόβειο γάλα:

α) τα 140 ml πυτιάς της 95% χυμοσίνης και πάνω, μπορεί να πήξει 1000 λίτρα γάλα στα 40 λεπτά της ώρας στους 32°C,

β) Τα 160 ml πυτιάς της κατηγορίας 90-95% χυμοσίνης, μπορεί να πήξει 1000 λίτρα γάλα στα 40 λεπτά της ώρας στους 32°C,

γ) Τα 180 ml πυτιάς της κατηγορίας 85-90% χυμοσίνης, μπορεί να πήξει 1000 λίτρα γάλα στα 40 λεπτά της ώρας στους 32°C.

Για τη συσκευασία χρησιμοποιείται ευρύ φάσμα δοχείων από 50 ml έως 50 Lt ώστε να καλύπτονται οι απαιτήσεις κάθε κύκλου εργασιών (από εκείνον μιας τυροκομικής βιομηχανίας έως εκείνον μιας τυροκομικής μονάδας ή τον οικιακό κύκλο εργασιών ενός ερασιτέχνη τυροκόμου).

Το προϊόν συμμορφώνεται με όλες τις εθνικές και κοινοτικές διατάξεις που αφορούν τα πρόσθετα τροφίμων. Άλλοι κανονισμοί μπορεί να ισχύουν στα επιμέρους κράτη ή για άλλες εφαρμογές. Το Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας είναι διαθέσιμο.